21 november kl 17.00 – 23 november

E-tjänsten stängd. Plattformsbyte av vår e-tjänst pågår.

Se dina pågående ärenden

Om du har ett pågående ärende kan du logga in med bank ID och personnummer och se information i ärendet. Logga in via rutan till höger.

Här kan du söka stadsbyggnadskontorets ärenden och handlingar

Här finns information om byggärenden från 1713, fastighetsbildningsförrättningar från 1943 och alla diarieförda ärenden från 1997. Om du loggar in kan du även se ritningar i byggärenden. Beslutsgrundande ritningar finns för arkiverade/avslutade ärenden. Sedan sommaren 2015 skannas alla beslutshandlingar i bygglovsärenden. För att ta del av övriga dokument i ärenden, var vänlig besök eller kontakta stadsbyggnadsexpeditionen. Ritningar som ska användas som underlag för bygglovsansökan måste vara skalenliga.

Anm: När du är inloggad kan vi inte garantera att samtliga ritningar i ett ärende visas. Om du vill vara säker på att få se alla ritningar måste du kontakta stadsbyggnadsexpeditionen.

Stadsbyggnadskontoret publicerar ett urval av handlingar digitalt som vi bedömer ha ett stort allmänt intresse. De personuppgifter som finns i handlingarna bedömer vi som harmlösa. Vill du se ritningar i byggärenden behöver du logga in med BankID. Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) kan vissa dokument som innehåller personuppgifter inte visas. Vissa uppgifter kan ha tagits bort från de dokument som publicerats (tvättats på personuppgifter).

Kontaktinformation stadsbyggnadsexpeditionen

Ange sökkriterierAdress (ex. Fleminggatan 4)
Diarienummer
Fastighetsbeteckning (ex. Aida 3)

Sökfiltret stadsdelsnämnd fungerar inte för närvarande. Sök via kartan

Stadsdel (endast för ärenden fr.o.m. 1985)
 

Logga in

Du måste ha e-legitimation för att kunna logga in och se ärenden.

Logga in

Så här gör du

Sök i första hand på enbart fastighetsbeteckning

Söker man på fastighetsbeteckning får du fram alla byggärenden som finns på fastigheten.(Söker du på adress får du troligen inte fram alla byggärenden på fastigheten). Välj att söka pågående och/eller arkiverade ärenden. Uppge sökkriterier för att sortera fram de handlingar du är intresserad av

När du är inloggad med till exempel bank-id eller använder besöksdatorerna på stadsbyggnadsexpeditionen har du möjlighet att klicka på dokumentbeskrivningen och titta på handlingarna digitalt. Handlingarna är fria att återanvända för eget syfte.

Personuppgifter i dokument

PUL-symbolen betyder att dokumentet innehåller personuppgifter och därför inte visas över Internet. För att ta del av dokument med PUL-symbol kontakta stadsbyggnadsexpeditionen. Kontaktuppgifter stadsbyggnadsexpeditionen

Stockholms stads anslagstavla

Kungörelser, tillkännagivanden eller annan information som med stöd av lag eller annan författning ska meddelas på anslagstavlan. Stockholms stads anslagstavla

Kontakta oss

Box 8314
104 20 Stockholm

Besöksadress:
Tekniska nämndhuset
Fleminggatan 4

Telefon:
08 508 27 300

Kontakta oss via webbformulär:

Frågor och svar

Behandling av personuppgifter enligt GDPR?
Filen går inte att öppna?
Vad betyder PUL-symbolen?
Vad menas med ärenden och diarieföring?
Vad är handlingar?
Var hittar jag andra handlingar från arkivet
Var hittar jag äldre ärenden?
Visa avancerad sök
© Stockholm Stad